Profil på FairVikar førte til fast job som trainee

24-årige Ida Marie Sønder Christensen lavede en profil hos FairVikar som et led i sin jobsøgning. Det gav pote og er endt som ren win-win for både hende og virksomheden Viking Life-Saving Equipment, hvor hun nu har fået et fast job.

Et vikariat kan nemt føre til helt nye veje i arbejdslivet, som man aldrig havde forestillet sig at skulle betræde. Det er også tilfældet for 24-årige Ida Marie Sønder Christensen fra Esbjerg, der efter 3 måneder som køkkenmedhjælper starter i et fast job som allround trainee hos Viking Life-Saving Equipment.

Efter studentereksamen tog hun en bachelor i International Sales and Marketing og rejste til La Palma som guide for Bravo Tours. Da hun kom hjem, gik hun straks i gang med jobsøgning.

"Jeg er medlem i Det Faglige Hus, og det var i den forbindelse, jeg hørte om FairVikar. Det kunne jo aldrig skade at lave en profil og tage en screeningsamtale. Samtalen var rigtig god, for den var også med til at gøre mig mere bevidst om, i hvilken retning jeg skulle gå. Efter 2 måneders ledighed blev der ringet efter mig."

"Det var Viking Life-Saving Equipment, der manglede en vikar i kantinen. Da vikariatet var ved at udløbe, kom der en sygemelding, og de forlængede vikariatet. Tidligere har jeg været i salatbaren og i anretningen, og lige nu arbejder jeg i opvasken," fortæller Ida Marie, der også havde køkkenerfaring fra et fritidsjob hos Flammen.

Tilbudt en traineestilling

Hun stopper som vikar 1. juni, men 15. august er hun tilbage i hovedkvarteret hos den internationalt anerkendte virksomhed inden for redningsudstyr. Viking Life-Saving Equipment har 2000 medarbejdere på verdensplan; heraf er 325 beskæftiget med administration, produktion og serviceopgaver i Esbjerg.

”Ida Maries chef kom op til os i HR og spurgte, om vi ikke kunne bruge hende som vikar et andet sted i virksomheden, for hun er en god og dygtig pige. Vi kiggede på Ida Maries CV, og efter nogle samtaler hvor vi fortalte om vores trainee-forløb, og Ida Marie fortalte om, hvad hun gerne vil fremadrettet, så tilbød vi hende en af vores all-round traineestillinger," fortæller global HR-manager Mette Vistisen og tilføjer:

”En allround traineestilling er en 2-årig intern VIKING uddannelse, hvor hun skal arbejde i 4 afdelinger, økonomi, indkøb, salg og kontraktafdelingen. Bagefter er der også gode jobmuligheder hos os.”

Det er samtidig aftalt, at Ida Marie ved siden af jobbet tager en HD om aftenen på Syddansk Universitet. Da hun har en bachelor i forvejen, kan hun formentlig springe første del over og tage uddannelsen på bare 2 år.

En god måde at se hinanden an på

”Generelt bruger vi ikke så mange vikarer, men vi har tilfældigvis haft flere afdelinger på en gang, hvor der var et hul i bemandingen. Så vi har for tiden to vikarer fra FairVikar og har haft en tredje i et vikariat i it-afdelingen. FairVikar er et nyt bureau, som vi gerne ville give en chance. Det har vi ikke fortrudt. Vi har været tilfredse med alle 3 vikarer," siger Mette Vistisen og tilføjer:

”Et vikariat er en god måde til at se hinanden an. Det gælder både for virksomheden og for vikarerne. Det er også en god måde for Det Faglige Hus at få ledige medlemmer hurtigt i arbejde igen.”

Og hovedpersonen Ida Marie, hun glæder sig til at komme i gang med sin nye karriere:

”Viking er lige stedet for mig. Det er en god arbejdsplads, og der er et godt arbejdsklima herude," siger hun. 

 

 

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik.

Om cookies